Oficial SUA: Serbia trebuie să aleagă între Occident şi Rusia/ Ministrul sârb al Apărării condamnă afirmaţiile

Aleksandr Vulin, ministrul sârb al Apărării, a respins vehement marţi sugestia unui membru al Administraţiei Donald Trump că Serbia trebuie să aleagă între Occident şi Rusia dacă vrea să adere la Uniunea Europeană.

1578 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Serbia trebuie să aleagă între Occident şi Rusia/ Ministrul sârb al Apărării condamnă afirmaţiile

Oficial SUA: Serbia trebuie să aleagă între Occident şi Rusia/ Ministrul sârb al Apărării condamnă afirmaţiile

Aflat în vizită la Belgrad, Hoyt Brian Yee, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri europene şi euroasiatice, a sugerat că Serbia trebuie să facă o alegere clară între Occident şi Rusia, dacă vrea să adere la UE.

"Ţările care vor să devină membre UE trebuie să arate clar acest lucru. Nimeni nu poate sta pe două scaune în acelaşi timp, mai ales dacă cele două scaune sunt la distanţe mari. Trebuie să facă alegeri, indiferent cât de grele sunt acestea", a afirmat Hoyt Brian Yee.

În replică, ministrul sârb al Apărării, Aleksandr Vulin, a respins vehement recomandarea oficialului american.

"Nu ştiu care va fi poziţia sau reacţia preşedintelui Aleksandr Vucici, dar sunt convins că va putea gestiona presiuni de genul acesta aşa cum a făcut-o mereu. Dar, din punctul meu de vedere, pot spune că afirmaţiile de acest gen nu pot veni din partea unui prieten sau a cuiva care manifestă respect pentru Serbia, care ne respectă politicile, drepul de a decide", a declarat Aleksandr Vulin, citat de agenţia Tanjug.

"Serbia va lua singură deciziile, indiferent cât de puternici sunt cei care cred că pot hotărî în locul nostru", a subliniat Vulin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici