Oficial ucrainean: Negocierile cu Rusia au avansat pentru prima dată

Unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Ihor Zhovkva, a declarat, într-o intervenţie la BBC, că pentru prima dată negocierile au avansat, însă Ucraina nu va tranzacţiona „niciun centimetru” din teritoriu.

791 afișări
Imaginea articolului Oficial ucrainean: Negocierile cu Rusia au avansat pentru prima dată

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina „au avansat cu siguranţă”, a spus Ihor Zhovkva, adjunctul şef al Administraţiei preşedintelui Volodimir Zelenski.

El a declarat că în cadrul discuţiilor de la Istanbul a fost prima dată când, în loc să dea ultimatumuri şi de stabilirea liniilor roşii, partea rusă a ascultat poziţia ucraineană.

Dar, întrebat despre regiunile estice, Zhovkva a declarat că Ucraina nu va tranzacţiona „niciun centimetru” de teritoriu.

De asemenea, el a spus că Rusia nu şi-a retras trupele nici de la Kiev, nici de la Cernihiv, în ciuda faptului că negociatorii rusi au declarat marţi că îşi va reduce operaţiunile în aceste zone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici