Oficiali americani şi britanici acuză China de o amplă campanie de spionaj cibernetic

Marea Britanie şi SUA au acuzat luni China în legătură cu o amplă campanie de spionaj cibernetic, prin care au fost afectate oficialităţi din cele două ţări.

528 afișări
Imaginea articolului Oficiali americani şi britanici acuză China de o amplă campanie de spionaj cibernetic

Autorităţile de la Londra şi Washington au acuzat grupul de hackeri aşa-numit APT31 că este o ramură a Ministerului Securităţii din China şi au enumerat o listă de ţinte: membri ai personalului Casei Albe, senatori americani, parlamentari britanici şi oficiali guvernamentali din întreaga lume care au criticat Beijingul, relatează Reuters.

Procurorii americani au declarat că piratarea a dus la compromiterea de e-mailuri personale, de sisteme de stocare online şi de înregistrări de apeluri telefonice.

Scopul operaţiunii de piraterie informatică a fost de a "reprima criticii regimului de la Beijing, de a compromite instituţii guvernamentale şi de a fura secrete comerciale", a declarat adjunctul procurorului general din SUA, Lisa Monaco.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns la un mesaj prin care se solicitau comentarii cu privire la acuzaţiile americane, însă ambasada chineză din Londra a descris acuzaţiile din Marea Britanie drept "calomnii complet fabricate şi rău intenţionate".

Anunţurile au fost făcute în momentul în care atât Marea Britanie, cât şi SUA au impus sancţiuni unei firme despre care consideră că este o companie-paravan a Ministerului Securităţii de Stat din China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici