Oficialii americani se tem de o fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale din SUA

Oficialii americani susţin că au descoperit o tentativă de fraudare în masă a alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

9 afișări
Imaginea articolului Oficialii americani se tem de o fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale din SUA

Oficialii americani se tem de o fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale din SUA (Imagine: news.sky.com)

Un număr de 11 anchete care vizează Asociaţia organizaţiilor comunităţii pentru reformă (ACORN) au fost demarate, relatează Sky News.

Autorităţile suspectează faptul că membrii asociaţiei ar fi multiplicat buletinele de vot, ar fi angajat deţinuţi pentru a înregistra persoane sau chiar ar fi furat numele jucătorilor din echipa de fotbal Dallas Cowboys, pentru a crea alegători falşi.

Suspiciunile au început să apară în momentul în care autorităţile din Las Vegas au efectuat mai multe descinderi la sediile organizaţiei, confiscând opt hard diskuri şi mai multe cutii cu documente.

Organizaţia a calificat la rândul său acest gest drept "o înscenare care nu are alt scop decât să discrediteze activitatea" sa, sugerând că investigaţiile care o vizează sunt motivate politic.

Mai mult, şi autorităţile din Indiana şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa a aproximativ o mie de alegători înregistraţi de către această organizaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici