Oficialii germani şi ruşi se vor întâlni pentru a discuta situaţia din Ucraina

Oficialii germani şi ruşi au convenit asupra unei întâlniri rare în persoană luna viitoare, în încercarea de a reduce tensiunile politice legate de Ucraina, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală germană.

1333 afișări
Imaginea articolului Oficialii germani şi ruşi se vor întâlni pentru a discuta situaţia din Ucraina

Oficialii germeni şi ruşi se vor întâlni pentru a discuta situaţia din Ucraina

Consilierul pentru politică externă al cancelarului german Olaf Scholz, Jens Ploetner, şi negociatorul rus pentru Ucraina, Dmitri Kozak, au convenit să se întâlnească după o lungă conversaţie telefonică, a declarat sursa.

Întâlnirile în persoană între înalţi oficiali guvernamentali occidentali şi ruşi au fost puţine şi rare, deşi preşedintele american Joe Biden a purtat discuţii cu preşedintele Putin la Geneva în iunie anul trecut.

De la preluarea mandatului în această lună, Scholz a subliniat necesitatea unui dialog cu Rusia în legătură cu consolidarea militară a acesteia la graniţa cu Ucraina, alăturându-se în acelaşi timp aliaţilor occidentali în susţinerea sancţiunilor în cazul în care Moscova ar invada.

Criticii acuză Germania că este îndatorată lui Putin din cauza nevoii sale de gaz rusesc, atacând construcţia gazoductului Nord Stream 2 între cele două ţăriââ. Berlinul spune că Nordstream 2 nu are caracter politic şi că ar fi doar una dintre mai multe conducte care transportă gaz rusesc către Europa.

"Obiectivul părţii germane rămâne acela de a obţine o reactivare rapidă a formatului Normandia", a declarat sursa guvernamentală germană, referindu-se la discuţiile multilaterale dintre Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici