Oficialii NATO şi UE, îngrijoraţi de posibila agresiune rusă împotriva Poloniei

Liderii NATO şi UE şi-au exprimat condoleanţele faţă de victimele rezultate de pe urma incidentului din Polonia şi au transmis că monitorizează situaţia.

1093 afișări
Imaginea articolului Oficialii NATO şi UE, îngrijoraţi de posibila agresiune rusă împotriva Poloniei

Hepta

„Sunt îngrijorată de rapoartele despre o explozie în Polonia după un atac masiv cu rachete ruseşti asupra oraşelor ucrainene”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Monitorizăm îndeaproape situaţia şi suntem în legătură cu autorităţile poloneze şi cu partenerii şi aliaţii [NATO]"

 

„ NATO monitorizează situaţia, iar aliaţii se consultă ”, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

"Am vorbit cu preşedintele Andrzej Duda despre explozia din Polonia. Mi-am exprimat condoleanţe. NATO monitorizează situaţia, iar aliaţii sunt în consultare. Este important ca toate faptele să fie stabilite", a scris Stoltenberg pe Twitter.

„UE îşi exprimă cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor exploziei din Polonia”, a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe. "Sunt în contact cu parteneri în legătură cu explozia din Polonia, care a ucis două persoane. Zeci de rachete au fost îndreptate astăzi asupra Ucrainei. Solidaritate deplină cu Polonia şi Ucraina", a asigurat Borrell pe Twitter.

"Sunt profund îngrijorată de evenimentele din Polonia, după rapoartele despre explozii şi victime după atacul rusesc cu rachete asupra Ucrainei. În timp ce urmărim îndeaproape situaţia, toate gândurile şi solidaritatea mea sunt către polonezi. Europa este cu Przewodów", a declarat preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola. 

"Şocat de vestea că o rachetă sau altă muniţie a ucis oameni pe teritoriul polonez. Condoleantele mele familiilor. Suntem alături de Polonia. Sunt în contact cu autorităţile poloneze, membrii Consiliului European şi alţi aliaţi.Tocmai am vorbit cu @MorawieckiM . L-a asigurat de deplina unitate şi solidaritate a Uniunii Europene în sprijinul Poloniei. Voi propune o întâlnire de coordonare miercuri cu liderii UE care participă la #G20 aici, în #Bali" .

„Ministerul italian al Afacerilor Externe urmăreşte situaţia din Polonia cu cea mai mare atenţie”, a scris şeful diplomaţiei, Antonio Tajaniy, pe Twitter. „Sunt alături de naţiunea poloneză”, a adăugat ministrul Antonio Tajani.

"Germania urmăreşte îndeaproape rapoartele privind o potenţială lovitură de rachete ruseşti pe teritoriul polonez". Ministrul de Externe, Annalena Baerbock, a dat asigurări de sprijinul său pentru Polonia. Şeful diplomaţiei germane a scris că gândurile ei sunt la vecinul şi aliatul ei, care este Polonia. Totodată, ea a adăugat că, împreună cu parteneri din Polonia şi NATO, monitorizează situaţia. Voci similare vin şi de la ceilalţi vecini ai Poloniei. 

„Suntem de partea Poloniei şi vom reacţiona atunci când vom obţine imaginea completă a situaţiei”, a scris prim-ministrul Sanna Marin. „Împreună. Unite” – a subliniat ea într-o postare pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici