Oficialii nord-coreeni nu vor purta discuţii cu oficialii SUA la Olimpiada de la Pyeongchang

Phenianul a anunţat, joi, că oficialii nord-coreeni care se vor deplasa în Coreea de Sud cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă nu vor purta discuţii cu oficialii americani, a relatat agenţia nord-coreeană KCNA, citată de site-ul Reuters.

479 afișări
Imaginea articolului Oficialii nord-coreeni nu vor purta discuţii cu oficialii SUA la Olimpiada de la Pyeongchang

Oficialii nord-coreeni nu vor purta discuţii cu oficialii SUA la Olimpiada de la Pyeongchang

Din delegaţia nord-coreeană care va merge la Pyeongchang fac parte Kim Yong Nam, preşedintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, dar şi Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong-Un.

”Noi nu ne-am milogit niciodată pentru un dialog cu Statele Unite şi aşa va fi şi de acum încolo. Ca să fie clar, nu avem nicio intenţie să ne întâlnim cu SUA în timpul vizitei noastre în Coreea de Sud. Coreea de Nord nu are nicio intenţie de a folosi Jocurile Olimpice ca vehicul politic”, a afirmat Cho Yong Sam, directorul general al Departamentului pentru America de Nord din Ministerul nord-coreean de Externe, citat de agenţia KCNA.

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, va participa şi el la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de Iarnă. Acesta a declarat miercuri că Washingtonul nu exclude o întâlnire cu reprezentanţii regimului de la Phenian în cadrul Olimpiadei de Iarnă de la Pyeongchang. De asemenea, vicepreşedintele american a precizat că Statele Unite vor anunţa în zilele următoare ”cele mai dure şi agresive” sancţiuni economice împotriva Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici