Ofiţer american, acuzat de luare de mită, spălare de bani şi conspiraţie

Un ofiţer american suspectat că ar fi acceptat mită în valoare de mai multe milioane de dolari din partea companiilor care au avut contracte cu Pentagonul în Irak şi Kuwait a fost pus sub acuzare, împreună cu soţia şi sora sa, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.

1 afișare

Carolyn Blake, în vârstă de 44 de ani, a fost arestată marţi seara la Dallas, la numai două zile după reţinerea fratelui ei, maiorul John Cockerham, în vârstă de 41 de ani, şi a soţiei acestuia, Melissa, în vârstă de 40 de ani.

Cockerham a fost acuzat de luare de mită, spălare de bani şi conspiraţie, pentru perioada în care a servit ca ofiţer în cadrul serviciului care gestiona contractele armatei în Kuwait în perioada 2004-2005.

Atât soţia, cât şi sora sa, au fost acuzate de complicitate în vederea săvârşirii infracţiunii de fraudă şi spălare de bani, potrivit Departamentului Justiţiei.

Procurorii federali susţin că maiorul Cockerham a început în 2005 să primească milioane de dolari sub formă de mită de la companiile care aveau contracte în Irak şi Kuwait pe care fie le acordase el, fie le controla.

Cockerham ar fi primit până la 9,6 milioane de dolari sub formă de mită de la cel puţin opt companii şi urma să primească alte 5,4 milioane de dolari, a dezvăluit Departamentul Justiţiei.

Soţia şi sora lui Cockerham ar fi depozitat sumele de bani primite în conturi bancare şi cutii de valori din Kuwait şi Dubai la instrucţiunile maiorului, conform anchetatorilor.

Cei trei riscă până la 20 de ani închisoare şi plata unor amenzi de 500.000 de dolari în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici