Olaf Scholz acuză că Rusia lui Putin are o politică imperialistă: "Vrea să îşi extindă teritoriul şi să împingă graniţele cu violenţă"

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi că nimeni nu poate presupune că Rusia nu va ataca alte ţări, având în vedere că a încălcat dreptul internaţional în Ucraina, iar Germania va sprijini Finlanda şi Suedia dacă acestea vor decide să adere la NATO.

1713 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz acuză că Rusia lui Putin are o politică imperialistă: "Vrea să îşi extindă teritoriul şi să împingă graniţele cu violenţă"

Invazia Rusiei în Ucraina a încălcat ordinea de după cel de-al Doilea Război Mondial şi forţează Europa să îşi consolideze strategia de apărare, a declarat Scholz într-o declaraţie acordată presei, alături de prim-miniştrii Suediei şi Finlandei, Magdalena Andersson şi Sanna Marin, scrie Reuters.

De la invazia Rusiei în Ucraina, pe care Rusia o descrie ca fiind o "operaţiune militară specială", Finlanda şi Suedia au luat în considerare posibilitatea de a solicita aderarea la alianţa militară occidentală NATO, ceea ce ar marca o schimbare majoră de politică pentru regiunea nordică.

"Nimeni nu poate presupune că preşedintele şi guvernul rus nu vor încălca şi în alte ocazii dreptul internaţional prin violenţă", a declarat Scholz.

Într-un interviu separat acordat revistei Stern, Scholz a fost citat spunând că politica preşedintelui rus Vladimir Putin este imperialistă şi că acesta consideră ţările vecine ca fiind curtea din spate a Rusiei.

"Vrea să îşi extindă teritoriul şi să împingă graniţele cu violenţă", a spus el. "El încearcă cu disperare să restabilească vechea semnificaţie a Rusiei într-o lume care s-a schimbat".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici