Olaf Scholz cere evitarea divizării lumii ca în perioada Războiului Rece

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat, luni, că trebuie evitat riscul apariţiei unor noi blocuri internaţionale similare cu cele din perioada Războiului Rece, liderul de la Berlin pledând pentru noi parteneriate, fără limite ideologice.

769 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz cere evitarea divizării lumii ca în perioada Războiului Rece

Orxan Hacızadə, Wikipedia Commons - Harta celui de-al Doilea Război Rece

Într-un articol de opinie publicat în revista Foreign Affairs şi citat de agenţia Reuters, Olaf Scholz a afirmat că Occidentul trebuie să protejeze valorile diplomatice şi societăţile libere, "dar trebuie evitată şi tentaţia de a diviza din nou lumea în blocuri de naţiuni".

"Acest lucru înseamnă să facem orice efort pentru a construi noi parteneriate, în mod pragmatic şi fără limite ideologice", a subliniat cancelarul Germaniei.

Olaf Scholz a afirmat că, în mod special, China şi Rusia generează ameninţări la adresa sistemului multipolar, argumentând că de aceea este necesară mai multă unitate europeană şi transatlantică.

Liderul de la Berlin a subliniat că parteneriatul transatlantic rămâne esenţial în confruntarea provocărilor asociate ameninţărilor Rusiei, afirmând că tendinţele Chinei spre izolare şi abordarea Beijingului faţă de Taiwan necesită crearea de noi parteneriate ale Europei şi Americii de Nord în întreaga lume.

"Germanii intenţionează să devină garantul securităţii europene pe care îl aşteaptă aliaţii noştri, un iniţiator de punţi în cadrul Uniunii Europene şi un promotor al soluţiilor multilaterale la problemele mondiale", a insistat Olaf Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici