Olaf Scholz: Comunitatea Politică Europeană este benefică pentru "pace" şi "dezvoltare economică"

Comunitatea Politică Europeană este o "inovaţie majoră", benefică pentru "pace", pentru ordinea în materie de securitate, dar şi pentru "dezvoltare economică" şi "prosperitate", a afirmat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, la reuniunea paneuropeană desfăşurată în capitala Cehiei, Praga.

220 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz: Comunitatea Politică Europeană este benefică pentru "pace" şi "dezvoltare economică"

Olaf Scholz: Comunitatea Politică Europeană este benefică pentru "pace" şi "dezvoltare economică"

"Este o inovaţie majoră. Acest proiect este benefic pentru pace şi ordine în materie de securitate, dar şi pentru dezvoltare economică şi prosperitate pe continentul european", a declarat Olaf Scholz la prima reuniune a Comunităţii Politice Europene, o platformă informală din care fac parte cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi alte 17 naţiuni partenere.

"Se subînţelege faptul că acest forum este benefic şi pentru că Uniunea Europeană îşi poate îmbunătăţi relaţiile cu statele vecine, dintre care multe vor să devină membre UE", a subliniat Olaf Scholz, conform stenogramei discursului de la Praga, publicată pe site-ul Guvernului german şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

Liderul de la Berlin a profitat de ocazie pentru a condamna din nou invazia militară rusă în Ucraina. "Această reuniune nu poate fi percepută separat de atacul Rusiei asupra Ucrainei. Este important să respingem acest atac, să nu acceptăm faptul că sunt anexate părţi ale unui stat vecin. Nu vom recunoaşte referendumurile de anexare", a insistat Olaf Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ue/cpe,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici