Olaf Scholz, în SUA: UE şi NATO trebuie să aibă poziţii similare şi să continue negocierile cu Rusia

Germania, Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO trebuie să aibă argumente similare şi să continue negocierile cu Rusia, a afirmat luni seară cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, aflat în vizită la Washington pentru discuţii cu preşedintele Joseph Biden.

Imaginea articolului Olaf Scholz, în SUA: UE şi NATO trebuie să aibă poziţii similare şi să continue negocierile cu Rusia

„Astăzi vor fi discuţii foarte importante. Suntem aliaţi foarte apropiaţi şi acţionăm în mod determinat şi unitar în actuala criză”, a declarat cancelarul german, Olaf Scholz, înaintea întâlnirii cu Joseph Biden, evidenţiind importanţa cooperării transatlantice.

„Discuţiile se vor referi în primul rând la tensiunile asociate crizei din Ucraina şi mobilizării de trupe ruse de-a lungul frontierei cu Ucraina", a adăugat Olaf Scholz, conform declaraţiilor publicate de Guvernul Germaniei şi vizualizate de MEDIAFAX, subliniind că ar fi fost important ca Germania, SUA, NATO şi Uniunea Europeană să aibă de mai mult timp „o argumentaţie unitară".

Olaf Scholz a avertizat că un eventual atac rus asupra Ucraina va atrage „costuri mari”. „Ne pregătim în mod precis şi analizăm de mult timp detaliile; vom acţiona rapid, în mod determinat şi unitar”, a subliniat cancelarul Germaniei, pledând însă pentru continuarea negocierilor „în mod intens” între Occident şi Moscova, direct între SUA şi Rusia, dar şi în Consiliul NATO-Rusia, în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi în Formatul Normandia, din care fac parte Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici