Olaf Scholz îndeamnă statele UE să ofere mai mult ajutor militar Ucrainei

  • Germania dublează ajutorul militar acordat Ucrainei şi intenţionează să livreze în acest an arme în valoare de opt miliarde de euro.
  • Dar acest lucru nu este suficient, spune cancelarul Olaf Scholz.
  • De aceea, face apel la aliaţii săi din Uniunea Europeană să ajute şi cu mai mult material militar.
279 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz îndeamnă statele UE să ofere mai mult ajutor militar Ucrainei

Sursă foto: AP / Mediafax Foto

Cancelarul Olaf Scholz a cerut celorlalte state UE să ofere un sprijin mai mare Ucrainei, care a fost atacată de Rusia, relatează www.n-tv.de.

„Livrările de arme către Ucraina planificate până acum de majoritatea statelor membre UE sunt în orice caz prea mici. De aceea, fac apel la aliaţii noştri din Uniunea Europeană să-şi intensifice eforturile în numele Ucrainei”, a declarat politicianul SPD după o întâlnire cu premierul luxemburghez Luc Frieden la Berlin.

Până cel târziu la summitul UE de la 1 februarie, trebuie să existe o imagine de ansamblu cât mai precisă a contribuţiei partenerilor europeni la sprijinirea Ucrainei în acest an.

„Europa trebuie să demonstreze că stă îndeaproape de partea Ucrainei, de partea libertăţii, a dreptului internaţional şi a valorilor europene. În orice caz, vom sprijini Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a spus Scholz.

Germania însăşi este acum cel mai puternic susţinător al Ucrainei după SUA. Numai pentru acest an au fost luate prevederi pentru livrarea de arme şi materiale în valoare de opt miliarde de euro, a spus cancelarul, ceea ce înseamnă o cifră dublă faţă de 2023. În plus, există miliarde de ajutor umanitar şi financiar. Cu toate acestea, doar contribuţia germană nu va fi suficientă pentru a asigura securitatea Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici