Olanda ridică nivelul ameninţării teroriste la "substanţial”

Probabilitatea unui atac terorist în Olanda a crescut în ultimele luni. Ţara a ridicat nivelul de ameninţare pentru prima dată din 2019.

257 afișări
Imaginea articolului Olanda ridică nivelul ameninţării teroriste la "substanţial”

Olanda ridică nivelul ameninţării teroriste la "substanţial”

Centrul olandez de coordonare pentru combaterea terorismului (NCTV) a precizat într-o declaraţie că a ridicat nivelul de ameninţare al ţării la 4 sau la "substanţial" pe o scară de 5 trepte, în contextul conflictului dintre Israel şi Hamas, relatează Reuters.

"Organizaţii precum ISIS şi Al Qaeda se folosesc de războiul din Gaza pentru a-i îndemna pe simpatizanţi să comită atacuri în Occident", a precizat agenţia.

"Atacurile şi arestările din Franţa, Germania, Belgia şi Regatul Unit de la începutul lunii octombrie ilustrează riscurile pe care le reprezintă persoanele radicalizate care sunt inspirate de evenimentele actuale şi de organizaţiile teroriste".

În cazul în care agenţia ar avea informaţii despre un atac specific planificat în Olanda, ar ridica nivelul de ameninţare la cinci sau "critic".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici