"Olimpiada Împăcării" | Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, gest DIPLOMATIC faţă de preşedintele Coreei de Sud - surse

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, ar urma să-l invite pe preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, să efectueze o vizită oficială la Phenian, au precizat surse diplomatice pentru postul CNN.

5430 afișări
Imaginea articolului "Olimpiada Împăcării" | Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, gest DIPLOMATIC faţă de preşedintele Coreei de Sud - surse

"Olimpiada Împăcării" | Kim Yo Jon, sora liderului nord-coreean, ar urma să-l invite pe preşedintele Coreei de Sud să efectueze o vizită la Phenian - surse

Potrivit sursei citate, există ”şanse mari” ca sora liderului de la Phenian să îi adreseze invitaţia lui Mon Jae-in de a efectua o vizită în Coreea de Nord, în contextul în care Kim Yo Jong efectuează o vizită în Sud cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang. Vizita ar putea avea loc la data de 15 august, ziua în care Coreeni celebrează eliberarea de sub ocupaţia Japoniei.

Ar fi pentru prima dată în ultimul deceniu când un preşedinte sud-coreean ar efectua o vizită oficială în Coreea de Nord.

Moon Jae-in va organiza sâmbătă un dejun la care va participa delegaţia de oficiali de la Phenian, din care face parte şi Kim Yo Jong, iar invitaţia ar urma să fie transmisă în acest cadru.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-un, a ajuns vineri în Coreea de Sud şi este primul membru al familiei liderului de la Phenian care efectuează o vizită în Coreea de Sud de la războiul coreean ce s-a desfăşurat între 1950-1953. Din delegaţia Coreei de Nord mai face parte şi Kim Yong Nam, preşedintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici