OMS anticipează "un an sau doi" de pandemie cu virusul gripei A H1N1

Virusul gripei A H1N1 "va circula în lumea întreagă timp de un an sau doi", a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce a anunţat prima pandemie a secolului.

17 afișări
Imaginea articolului OMS anticipează "un an sau doi" de pandemie cu virusul gripei A H1N1

OMS anticipează "un an sau doi" de pandemie cu virusul gripei A H1N1

Virusul A H1N1 "va circula în lumea întreagă timp de un an sau doi şi va contamina persoanele într-o modalitate pandemică", a explicat numărul doi în cadrul OMS, Keiji Fukuda, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Răspunsul nostru trebuie să fie flexibil şi trebuie să supraveghem cu mare atenţie" evoluţia pandemiei, a subliniat Fukuda, adăugând că dacă organizaţia vede situaţia calmându-se va "preveni ţările".

OMS avertizează statele cele mai afectate de gripa A H1N1 să se pregătească de un al doilea val

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a anunţat joi prima pandemie de gripă a secolului, a avertizat că ţările care au cunoscut o activitate importantă a virusului A H1N1 ar trebui să se aştepte la un al doilea val.

"Ţările unde epidemia a atins apogeul trebuie să se pregătească pentru un al doilea val de infecţie", a explicat directoarea OMS, Margaret Chan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Virusul gripei A H1N1, care a îmbolnăvit, de la apariţia sa la sfârşitul lui martie, 28.000 de presoane în lume, a afectat în special Statele Unite (13.217 cazuri), Mexicul (5.717), Canada (2.446), Australia (1.224), Chile (1.694) şi Marea Britanie (666 de cazuri).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici