OMS decide azi dacă va declara stare de urgenţă globală pentru sănătate în urma virusului din China

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că va decide joi dacă va declara stare de urgenţă globală în urma izbucnirii unui nou virus asemănător gripei care se răspândeşte în China, unde până acum au murit 17 persoane, precum şi în afara ţării, potrivit Reuters.

3785 afișări
Imaginea articolului OMS decide azi dacă va declara stare de urgenţă globală pentru sănătate în urma virusului din China

OMS decide azi dacă va declara stare de urgenţă globală pentru sănătate în urma virusului din China. Sursă foto: Profimedia

În acest caz, aceasta va fi numai cea de-a şasea stare de urgenţă internaţională de sănătate publică declarată în ultimul deceniu.

„Decizia este una pe care o iau extrem de în serios şi sunt pregătit să iau în considerare toate probele”, a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Aceasta este o situaţie în evoluţie şi complexă. Echipa noastră din China lucrează cu experţi şi oficiali locali pentru a investiga epidemia”, a adăugat el.

Declaraţia acestuia a venit după ce OMS a organizat miercuri o întâlnire de o zi cu un grup de experţi independenţi la Geneva.

Decesele cauzate de noul coronavirus din China s-au ridicat la 17 miercuri, cu peste 540 de cazuri confirmate, crescând temerile de contagiune din cauza unei infecţii care se presupune că provine de la animale sălbatice vândute ilegal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici