OMS: Numărul deceselor provocate de gripa porcină depăşeşte cifra de 10.000

Numărul deceselor provocate de gripa A/H1N1 a depăşit cifra de 10.000 în întreaga lume, conform bilanţului anunţat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

31 afișări
Imaginea articolului OMS: Numărul deceselor provocate de gripa porcină depăşeşte cifra de 10.000

OMS: Numărul deceselor provocate de gripa porcină depăşeşte cifra de 10.000

Precedentul bilanţ al OMS, de săptămâna trecută, anunţa cel puţin 9.596 de decese provocate de virusul gripal de tip nou în întreaga lume.

"La 13 decembrie, aproximativ 208 de ţări şi teritorii din lume au înregistrat cel puţin 10.582 decese" provocate de virusul A/H1N1, cu aproape 1.000 mai multe în decurs de o săptămână, anunţă OMS.

America de Nord este cea mai afectată de virusul gripal, cu un total de 6.335 de morţi. Maladia continuă totuşi să progreseze în Europa Centrală şi de Sud-Est, precum şi în Asia (sud şi centru).

"În Statele Unite şi Canada, transmiterea virusului rămâne activă, însă nivelurile maladiilor gripale au scăzut în manieră semnificativă ajungând la nivelurile sezoniere obişnuite", a precizat OMS.

În Europa, virusul A/H1N1 a provocat până în prezent moartea a "cel puţin 1.654" de persoane, cu 412 decese mai mult într-o săptămână (+ 33 la sută).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici