ONG: Israelul a aprobat construirea a 829 de locuinţe în colonii din Cisiordania

Autorităţile israeliene au aprobat construirea a 829 de unităţi locative în mai multe colonii din Cisiordania, a anunţat luni pentru AFP un ONG anticolonizare.

123 afișări
Imaginea articolului ONG: Israelul a aprobat construirea a 829 de locuinţe în colonii din Cisiordania

ONG: Israelul a aprobat construirea a 829 de locuinţe în colonii din Cisiordania (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un proiect de "construire a 829 de unităţi de locuit a fost aprobat recent de o comise de administraţie militară israeliană care se ocupă de Cisiordania", a afirmat Lio Amihai, un responsbail din cadrul ONG-ului anticolonizare "Pacea Acum".

Aceste unităţi de locuit vor fi construite în coloniile Givat Zeev, la nord de Ierusalim, Nofei Prat, la Shilo, Givat Salit şi Nokdim, a precizat el.

Pe 13 noiembrie, premierul Benjamin Netanyahu a renunţat temporar la un proiect de colonizare vizând construirea a peste 20.000 de unităţi de locuit în tentativa de a convinge comunitatea internaţională să nu semneze un acord cu Iranul asupra programului nuclear al acestei ţări.

Anunţul ministrului Locuinţelor Uri Ariel, un lider al partidului Căminul Evreiesc, un partid religios naţionalist care susţine procesul de colonizare, privind proiectul de contrucţii a generat critici aspre din partea Statelor Unite şi a provocat furia palestinienilor.

Un acord asupra programului nuclear iranian a fost semnat duminică, la Geneva, între marile puteri şi Iran, provocând furia lui Netanyahu, care a calificat această înţelegere drept o "eroare istorică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici