ONU anunţă o sesiune specială a Consiliului pentru Drepturile Omului pe tema conflictului israelo-palestinian

Naţiunile Unite au anunţat organizarea, miercuri, a unei reuniuni extraordinare a Consiliului pentru Drepturile Omului, pe tema situaţiei din "teritoriile palestiniene ocupate, inclusiv din Ierusalimul de Est", pe fondul confruntărilor între armata israeliană şi palestinieni.

104 afișări
Imaginea articolului ONU anunţă o sesiune specială a Consiliului pentru Drepturile Omului pe tema conflictului israelo-palestinian

ONU anunţă o sesiune specială a Consiliului pentru Drepturile Omului pe tema conflictului israelo-palestinian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va organiza o reuniune extraordinară, miercuri 23 iulie, pe tema situaţiei din teritoriile palestiniene ocupate, inclusiv din Ierusalimul de Est", anunţă Naţiunile Unite într-un comunicat oficial.

Pe 18 iulie, preşedintele Consiliului pentru Drepturile Omului, Baudelaire Ndong Ella, a primit o scrisoare semnată de reprezentantul permanent al Egiptului, în numele grupului arab şi al Organizaţiei pentru Cooperarea Islamică, în scopul convocării unei sesiuni extraordinare.

Solicitarea a fost semnată de Africa de Sud, Algeria, Arabia Saudită, Benin, China, Cuba, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Indonezia, Kazahstan, Kuwait, Maldive, Maroc, Pakistan, Peru şi Venezuela.

Confruntările între Israel şi mişcarea Hamas continuau luni în Fâşia Gaza, bilanţul în teritoriul palestinian depăşind 500 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici