Conform textului, ancheta este încredinţată Comisiei internaţionale care investighează evenimentele din Siria.
Proiectul de rezoluţie a fost aprobat cu 41 de voturi pentru, în cadrul sesiunii speciale a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. China, Rusia şi Cuba au votat împotriva textului.
Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a apreciat vineri, în cadrul unei sesiuni speciale a Consiliului pentru Drepturile Omului pe tema Siriei, că masacrul de la Hula ar putea constitui „crime împotriva umanităţii şi alte crime internaţionale”.
Marţi, un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville, a declarat că majoritatea victimelor masacrului au fost executate, potrivit primelor rezultate ale unei anchete ONU.
Masacrarea a cel puţin 108 persoane, dintre care 49 de copii şi 34 de femei, vineri şi sâmbătă la Hula, a generat condamnări din partea comunităţii internaţionale.
Preşedintele comunităţii siriene din Timişoara, Ziad Mashalmeh, a declarat, vineri, că două tinere din municipiu, care erau plecate de mai mult timp în Siria, la tatăl lor, au fost ucise în masacrul din Hula.
Potrivit dr. Ziad Mashalmeh, cele două tinere, în vârstă de 18 şi 23 de ani, erau surori din Timişoara şi se aflau la Hula, în Siria, unde se mutaseră de mai multă vreme la tatăl lor.
Ministerul Afacerilor Externe nu a confirmat decesul celor două fete, Ambasada României la Damasc verificând această informaţie.