ONU: Ieşirea Marii Britanii din UE fără Acord va cauza pierderi de cel puţin 16 miliarde de dolari

Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD) a avertizat marţi că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord va cauza pierderi de cel puţin 16 miliarde de dolari în exporturile acestei ţări, potrivit Reuters.

1298 afișări
Imaginea articolului ONU: Ieşirea Marii Britanii din UE fără Acord va cauza pierderi de cel puţin 16 miliarde de dolari

Agenţia ONU notează că aceste costuri vor fi mult mai mari dacă se iau în calcul şi efectele indirecte ale unui Brexit fără un acord.

„Cercetarea UNCTAD arată că un Brexit fără Acord va duce la pierderi de cel puţin 16 miliarde de dolari în cazul exporturilor Marii Britanii, ceea ce reprezintă o pierdere de aproximativ 7% din totalul exporturilor britanice către Uniunea Europeană”, arată organizaţia.

„Aceste pierderi ar fi mult mai mari din cauza controalelor la frontieră şi a întreruperilor care se vor înregistra în reţelele de producţie existente”, adaugă UNCTAD.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici