ONU le cere părţilor anchete credibile în legătură cu ofensiva israeliană din Gaza

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, le-a cerut israelienilor şi palestinienilor să desfăşoare "anchete credibile" în legătură cu acuzaţiile de crime de război sau împotriva umanităţii comise în conflictul din Gaza, a declarat miercuri un oficial de rang înalt al organizaţiei.

27 afișări
Imaginea articolului ONU le cere părţilor anchete credibile în legătură cu ofensiva israeliană din Gaza

ONU le cere părţilor anchete credibile în legătură cu ofensiva israeliană din Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Secretarul general le cere tututor părţilor să desfăşoare pe plan intern, fără întârziere, anchete credibile în legătură cu modul în care a fost condus conflictul", a declarat adjunctul acestuia, care se ocupă de afaceri politice, Lynn Pascoe, în deschiderea unei dezbateri a Consiliului de Securitate pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu.

Deschiderea unor astfel de anchete este una dintre recomandările raportului Goldstone, care acuză armata israeliană, precum şi militanţii palestinieni, de crime de război în timpul ofensivei în Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici