ONU pentru migraţie solicită 7,9 miliarde de dolari pentru sprijinirea migranţilor

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru migraţie îşi propune să strângă 7,9 miliarde de dolari în acest an printr-o nouă campanie de finanţare pentru a susţine eforturile de protecţie a migranţilor, de reducere a migrării şi de extindere a căilor de a migra legal.

86 afișări
Imaginea articolului ONU pentru migraţie solicită 7,9 miliarde de dolari pentru sprijinirea migranţilor

ONU pentru migraţie solicită 7,9 miliarde de dolari pentru sprijinirea migranţilor

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), cu sediul la Geneva, caută fonduri de la guverne, companii din sectorul privat şi donatori individuali, potrivit anunţului transmis luni şi citat de Reuters.

„Dovezile sunt copleşitoare că migraţia, atunci când este bine gestionată, este un factor major care contribuie la prosperitatea şi progresul global”, a declarat transmis, luni, general al OIM, Amy Pope. „Putem şi trebuie să facem mai bine”, a mai spus el.

Efortul de finanţare vine în contextul în care numărul persoanelor forţate să se migreze a ajuns la 117 milioane până la sfârşitul anului 2022, inclusiv un număr record de 71 de milioane de persoane strămutate cu forţa în interiorul propriilor ţări, a precizat OIM într-un raport care însoţeşte apelul.

Imigraţia ilegală şi azilul au devenit subiecte politice controversate în Europa, Statele Unite şi alte naţiuni în ultimul deceniu, pe măsură ce tot mai mulţi migranţi au întreprins călătorii periculoase prin Marea Mediterană şi spre graniţa dintre SUA şi Mexic.

Pope, fost înalt funcţionar al Casei Albe, a preluat conducerea OIM în octombrie 2022, angajându-se să colaboreze cu sectorul privat pentru a aborda problemele legate de migraţie. Ca parte a obiectivului său de strângere de fonduri, OIM caută 2,7 miliarde de dolari pentru a preveni deplasările forţate, inclusiv în cazurile în care oamenii se deplasează din cauza schimbărilor climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici