ONU: peste 1.100 de civili au murit de când Rusia a invadat Ucraina

  • Bilanţul civililor ucraineni a ajuns la 1.119 morţi, anunţă ONU.
  • Aproximativ o sută de victime sunt copii.
104 afișări
Imaginea articolului ONU: peste 1.100 de civili au murit de când Rusia a invadat Ucraina

Biroul ONU pentru drepturile omului a anunţat că au fost ucişi 1.119 civili şi 1.790 de răniţi de când Rusia şi-a început atacul asupra Ucrainei.

Aproximativ 15 fete şi 32 de băieţi, precum şi alţi 52 de copii despre care nu există foarte multe informaţii, se numără printre morţi, a precizat ONU într-un comunicat. Statistica vizează perioada cuprinsă între momentul începerii războiului, pe 24 februarie, şi miezul nopţii, pe 26 martie.

ONU mai spune că este de aşteptat ca numărul real al victimelor să fie mult mai mare, rapoartele fiind întârziate în unele regiuni în care se desfăşoară ostilităţi intense. De asemenea, numeroase rapoarte necesită o confirmare.

ONU a precizat că oamenii au fost răniţi sau au murit în special în jurul oraşului asediat Mariupol, precum şi în Volnovakha în regiunea Doneţk, Izium în regiunea Harkov, Popasna şi Rubizhne în regiunea Luhansk şi Trostianets în regiunea Sumî.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici