ONU prelungeşte cu şase luni mandatul forţelor de menţinere a păcii din Georgia

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a prelungit cu şase luni mandatul forţei de menţinere a păcii din regiunea separatistă georgiană Abhazia, exprimându-şi temerile cu privire la recentele confruntări din zonă, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului ONU prelungeşte cu şase luni mandatul forţelor de menţinere a păcii din Georgia

ONU prelungeşte cu şase luni mandatul forţelor de menţinere a păcii din Georgia

Relaţiile dintre Tbilisi şi Moscova s-au deteriorat din cauza sprijinului pe care Rusia îl acordă provinciei Abhazia, precum şi altei regiuni separatiste, Osetia de Sud. Tbilisi a pierdut controlul asupra regiunilor în războaiele din anii '90, după destrămarea Uniunii Sovietice.

O serie de confruntări de la 20 septembrie, în care doi foşti ofiţeri ai armatei ruse au fost ucişi de forţele georgiene de securitate, au alimentat tensiunile dintre Moscova şi Tbilisi.

Rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, aprobată fără dezbateri, exprimă temerile cu privire la "toate incidentele armate recente care au afectat rezolvarea conflictului în Georgia, denunţând în special pe cele care s-au soldat cu victime".

Consiliul de Securitate a reînnoit cu şase luni mandatul Observer Mission al ONU din Georgia (UNOMIG).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici