ONU se reuneşte la Geneva pentru a discuta creşterea ajutorului umanitar pentru Afganistan

  • Secretarul general al ONU Antonio Guterres merge la Geneva pe 13 septembrie.
  • Şeful organizaţiei vrea creşterea fondurilor umanitare pentru Afganistan.
  • Circa 18 milioane de afgani au nevoie de ajutor internaţional pentru a supravieţui.
204 afișări
Imaginea articolului ONU se reuneşte la Geneva pentru  a discuta creşterea ajutorului umanitar pentru Afganistan
Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, declara vineri că, organizaţia ONU strânge în continuare fonduri pentru afgani. Doar 40% din suma de 1,3 miliarde de dolari a fost strânsă momentan. 
 
„Afganistan se confruntă cu o catastrofă umanitară groaznică”, spune Dujarric. „Unul din trei afgani suferă de foame. Circa jumătate din copiii cu vârsta sub 15 ani vor fi subnutriţi în următoarele 12 luni”, susţine experta, care anunţă că zborurile umanitare organizate de către ONU au fost reluate către nordul şi sudul Afganistanului.
 
Afganistanul se află sub conducerea talibanilor, după 20 de ani de război continuu. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici