ONU şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa celor 750.000 de civili rămaşi în vestul oraşului Mosul

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi-a exprimat marţi ”îngrijorarea profundă” în privinţa celor 750.000 de civili ce locuiesc în vestul oraşului irakian Mosul, înaintea unei ofensive susţinute de SUA pentru a îndepărta organizaţia teroristă Stat Islamic din zonă, informează Reuters.

390 afișări
Imaginea articolului ONU şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa celor 750.000 de civili rămaşi în vestul oraşului Mosul

ONU şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa celor 750.000 de civili rămaşi în vestul oraşului Mosul (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

”Rapoartele primite din interiorul vestului oraşului Mosul sunt îngrijorătoare”, a declarat Lise Grande, coordonator umanitar în Irak.

”Preţurile alimentelor de bază sunt în creştere, multe familii fără venit mănâncă o singură dată pe zi. Alţii sunt forţaţi să-şi ardă mobilierul pentru a se încălzi”, a adăugat aceasta.

Mosul este cel mai mare oraş din nordul Irakului, acesta este divizat în două părţi de către râul Tigris.

Oficialii irakieni au anunţat luni preluarea părţii estice a Mosulului, după 100 de zile de luptă împotriva militanţilor islamişti ce au capturat oraşul în anul 2014.

Înainte de declanşarea războiului populaţia din Mosul era în jur de două milioane de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici