ONU: Şomajul global va fi în uşoară scădere în 2024

  • Şomajul global va fi în scădere uşoară în 2024.
  • Anunţul a fost făcut de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM).
  • Organismul ONU mai spune că pe termen mediu situaţia rămâne incertă.
Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului ONU: Şomajul global va fi în uşoară scădere în 2024

ONU: Şomajul global va fi în uşoară scădere în 2024

Rata şomajului global ar putea să scadă de la 5% până la 4,9% chiar dacă inegalităţile de pe piaţa muncii persistă, a anunţat miercuri Organizaţia Internaţională a Muncii, potrivit Reuters.

Anterior, se estima o rată a şomajului de 5,2%, dar cifra a fost îmbunătăţită de rezultatele surprinzătoare din ţări precum China şi India.

În ciuda perspectivelor pozitive, organizaţia cu sediul la Geneva a evidenţiat o lipsă „persistentă” de oportunităţi de angajare.

Se estimează că numărul şomerilor care doresc să lucreze, dar nu găsesc un loc de muncă, se va ridica la 402 milioane de persoane în 2024, faţă de 399 milioane anul trecut.

Raportul a mai arătat că piaţa muncii rămâne „un teren de concurenţă inegal”, în special pentru femei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici