ONU: Stat Islamic a răpit peste 300 de foşti membri ai forţelor de securitate irakiene şi şeici în Irak

Peste 300 de foşti membri ai forţelor de securitate irakiene şi şeici au fost au fost răpiţi de extremiştii Stat Islamic în ultimele zile în apropiere de oraşul Mosul, a anunţat marţi Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, relatează DPA.

638 afișări

Presupusele răpiri au avut loc în contextul în care forţele irakiene şi miliţiile kurde peshmerga conduc o ofensivă pentru a recuceri oraşul Mosul, ultimul mare bastion al Stat Islamic din Irak.

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului a primit informaţii că cel puţin 195 de foşti membri ai forţelor de securitate irakiene au fost răpiţi în regiunea Tel Afar, situată la vest de Mosul, a declarat purtătorul de cuvânt Ravina Shamdasani la o conferinţă de presă din Geneva.

În afară de aceştia, cel puţin 100 de forţi membri ai forţelor de securitate au fost răpiţi în satul Mawaly, situat la 20 de kilometri vest de Mosul.

Shamdasani a adăugat că 30 de şeici au fost răpiţi şi 18 dintre ei au fost ucişi în districtul Sinjar.

Incidentele au avut loc în perioata 1-4 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici