ONU trimite un emisar special în Kîrgîzstan

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a anunţat joi la Viena detaşarea diplomatului slovac Jan Kubis în Kîrgîzstan, unde opoziţia a preluat puterea ca urmare a unei revolte populare.

37 afișări
Imaginea articolului ONU trimite un emisar special în Kîrgîzstan

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ban a precizat că "îl va trimite în calitate de emisar special pe Jan Kubis" în Kîrgîzstan, precizând că diplomatul "va ajunge mâine (vineri)" la faţa locului.

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Ministerul austriac de Externe, la sfârşitul întrevederii sale cu ministrul de Externe, Michael Spindelegger, secretarul general al ONU a precizat că "Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa va trimite de asemenea un reprezentant".

Într-o conversaţie telefonică joi dimineaţă cu ministrul kazah de Externe, Kanat Saudabaiev, a cărui ţară deţine preşedinţia anuală a OSCE, Ban a "convenit" cu acesta că emisarii speciali "trebuie să se coordoneze la faţa locului".

Liderii opoziţiei din Kîrgîzstan au anunţat miercuri căderea Guvernului, ca urmare a ciocnirilor violente dintre poliţie şi opozanţi, care s-au soldat cu zeci de morţi şi au provocat fuga preşedintelui kîrgîz, Kurmanbek Bakiev.

Puterea a fost înlăturată după ce sute de manifestanţi au luat cu asalt sediul Parlamentului şi al preşedinţiei din Bişkek, pe fondul incidentelor violente care au provocat moartea a cel puţin 68 de persoane şi rănirea altor 527, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici