OPEC intenţionează să prelungească acordul de reducere a producţiei de petrol cu nouă luni

OPEC va extinde, cel mai probabil, acordul de reducere a producţiei de petrol pentru încă nouă luni, au transmis delegaţii, marţi, în contextul în care grupul producătorilor de petrol se va întâlni joi pentru a dezbate problema reducerii cantităţii de petrol, potrivit Reuters.

190 afișări
Imaginea articolului OPEC intenţionează să prelungească acordul de reducere a producţiei de petrol cu nouă luni

OPEC intenţionează să prelungească acordul de reducere a producţiei de petrol cu nouă luni

Liderul de facto al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Arabia Saudită, este în favoarea extinderii acordului de reducere a producţiei cu nouă luni în loc de cele şase menţionate iniţial, în contextul în care caută să prevină scăderea sub 50 de dolari a preţului barilului de petrol.

Luni, ministrul Energiei din Arabia Saudită, Khalid al-Falih, a obţinut sprijinul celui de-al doilea cel mai mare producător, Irak, pentru o extindere de nouă luni şi susţine că nu se aşteaptă la obiecţii din partea vreunui membru OPEC.

Reprezentanţii Kuweitului au declarat, marţi, că nu fiecare membru OPEC susţine extinderea acordului până în martie 2018, de la reducerea iniţială din iunie, anul acesta.

Statele membre OPEC se vor întâlni joi, la Viena, pentru a dezbate dacă prelungesc acordul finalizat în decembrie prin care OPEC şi 11 state care nu sunt membre, inclusiv Rusia, au fost de acord să scadă cu 1,8 milioane de barili producţia zilnică în prima jumătate a anului 2017.

Decizia a ajutat preţurile să treacă de 50 de dolari pe zi, generând un impuls financiar principalilor producători de petrol. Acordul a generat, de asemenea, o creştere în industria şisturilor bituminoase din Statele Unite, care nu participă la acordul OPEC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici