Operaţiune majoră de spionaj cibernetic în SUA: Hackeri chinezi au accesat, în 2008, sistemele echipelor de campanie ale lui Obama şi McCain

Hackeri chinezi au pătruns fraudulos în sistemele informatice ale echipelor de campanie electorală ale candidaţilor Barack Obama şi John McCain, înaintea alegerilor prezidenţiale care au avut loc în SUA în 2008, sustrăgând o serie de documente, afirmă oficiali americani.

109 afișări
Imaginea articolului Operaţiune majoră de spionaj cibernetic în SUA: Hackeri chinezi au accesat, în 2008, sistemele echipelor de campanie ale lui Obama şi McCain

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Serviciile secrete americane au depistat o operaţiune majoră de spionaj cibernetic în timpul campaniei electorale prezidenţiale din 2008, acţiunile fiind comise de hackeri care aveau legături cu China, astfel că oficialii de la Beijing au fost somaţi să înceteze aceste activităţi.

Scopul atacurilor cibernetice a fost, potrivit oficialilor americani, citaţi de NBC News, accesarea documentelor interne ale ambelor echipe de campanie, inclusiv ale potenţialilor consilieri prezidenţiali.

Dezvăluirile intervin în contextul întrevederii pe care preşedintele Barack Obama o va avea vineri, în California, cu preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici