Operaţiune masivă a poliţiei într-un cartier de favele braziliene. Ţinta: un lord al drogurilor numit „3N”/ Zona s-a transformat în câmp de război

Cel puţin opt persoane suspectate că ar fi făcut parte dintr-o reţea de trafic de droguri au fost ucise luni în timpul unei operaţiuni a poliţiei din Rio de Janeiro în complexul Maré, un ansamblu uriaş de favele, a informat poliţia civilă din Brazilia, potrivit site-ului agenţiei EFE.

7279 afișări
Imaginea articolului Operaţiune masivă a poliţiei într-un cartier de favele braziliene. Ţinta: un lord al drogurilor numit „3N”/ Zona s-a transformat în câmp de război

Operaţiune masivă a poliţiei într-un cartier de favele braziliene. Ţinta: un lord al drogurilor numit „3N”/ Zona s-a transformat în câmp de război

Potrivit unei declaraţii a poliţiei în timpul operaţiunii pentru a-l captura pe Thomaz Jhayson Vieira Gomes, cunoscut sub numele de „3N“, şef al comerţului local de droguri, a existat o rezistenţă şi s-a declanşat un schimb de focuri în care „opt suspecţi care făceau parte dintr-o reţea de trafic de droguri" din zonă au murit.

În timpul operaţiunii au fost arestate, de asemenea, trei persoane, inclusiv gărzi de corp şi soţia şefului reţelei, iar autorităţile au confiscat şapte puşti, trei pistoale, reviste, 14 grenade, 35.000 $ (8842 reali) în numerar şi o anume cantitate de droguri, a transmis poliţia.

Vieira Gomes este identificat ca fiind responsabilul pentru războiul fracţiunilor în favela Salgueiro, în municipiul Sao Goncalo, în regiunea metropolitană a oraşului Rio de Janeiro şi, care potrivit serviciilor de informaţii ale poliţei, ar fi avut loc un atac în zilele următoare comandat de traficantul de droguri.

Statul Rio de Janeiro se confruntă cu un val de violenţă de la sfârşitul Jocurilor Olimpice din 2016 şi l-a determinat pe fostul preşedinte Michel Temer să ceară intervenţia armatei în domeniul securităţii publice, măsură care a fost pusă în aplicare între februarie şi decembrie 2018.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici