Operaţiunile de salvare în cazul submarinului argentinian dispărut au fost încheiate în mod oficial

Autorităţile argentiniene au anunţat, joi, că operaţiunile de salvare în cazul submarinului argentinian dispărut acum 15 zile au fost încheiate în mod oficial, dar vor încerca în continuare să localizeze epava, relatează site-ul BBC News.

29509 afișări
Imaginea articolului Operaţiunile de salvare în cazul submarinului argentinian dispărut au fost încheiate în mod oficial

Operaţiunile de salvare în cazul submarinului argentinian dispărut au fost încheiate în mod oficial

Submarinul ARA San Juan, cu 44 de membri ai echipajului, avea provizii şi resurse de oxigen doar pentru şapte zile în momentul în care a raportat ultima sa poziţie, la 15 noiembrie.

Enrique Balbi, purtător de cuvânt al forţelor navale argentiniene, a precizat că "în ciuda amplorii eforturilor depuse, nu a fost posibilă localizarea submarinului, trecând mai mult de dublul numărului de zile în care ar fi fost posibilă salvarea echipajului".

Autorităţile au precizat că "faza operaţiunii s-a schimbat", fiind acum vorba despre o căutare a epavei în zona în care se crede că submarinul a dispărut de pe radar, la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei.

Potrivit informaţiilor anchetatorilor, sunetul anormal detectat în Oceanul Atlantic de Sud la scurt timp după dispariţia submarinului argentinian ARA San Juan s-a confirmat a fi "caracteristic unei explozii".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici