Opoziţia contestă decizia Guvernului Scholz de a permite livrarea de avioane Ucrainei

Un politician de opoziţie de la Berlin a contestat vehement, joi seară, decizia Guvernului Olaf Scholz de a autoriza transferul de către Polonia în Ucraina a unor avioane de fabricaţie sovietică primite din Germania.

395 afișări
Imaginea articolului Opoziţia contestă decizia Guvernului Scholz de a permite livrarea de avioane Ucrainei

Opoziţia contestă decizia Guvernului Scholz de a permite livrarea de avioane Ucrainei

"Este o decizie eronată fatală. Guvernul german încalcă o nouă linie roşie fixată de el însuşi", a declarat Dietmar Bartsch, liderul grupului parlamentar al Partidului Stângii (Die Linke) din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Dietmar Bartsch a amintit că, în ianuarie, cancelarul Olaf Scholz excludea posibilitatea autorizării transferului de avioane de vânătoare în Ucraina. "Guvernul german practică un joc al confuziei cu Parlamentul şi cu publicul", a acuzat Dietmar Bartsch.

Guvernul de la Berlin a aprobat, joi, o cerere a Poloniei de a livra Ucrainei cinci avioane de vânătoare de tip MIG-29, a comunicat Ministerul Apărării de la Berlin, citat de publicaţia Die Zeit. Polonia a avut nevoie de aprobarea Germaniei întrucât a primit aceste avioane din stocurile fostei Republici Democrate Germane. "Salut faptul că Guvernul german a luat această decizie, care demonstrează că lumea se poate baza pe Germania", a afirmat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici