Opoziţia face apel la noi manifestaţii în Venezuela

Oficiali din cadrul opoziţiei venezuelene au făcut apel, luni, la noi manifestaţii, la aproape o lună după lansarea mişcării de protest faţă de preşedintele Nicolas Marduro.

254 afișări
Imaginea articolului Opoziţia face apel la noi manifestaţii în Venezuela

Opoziţia face apel la noi manifestaţii în Venezuela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a convocat pentru sâmbătă un marş la Caracas pentru a protesta faţă de lipsurile cu care se confruntă cetăţenii, una dintre temele pe care marşează această mişcare lansată la 4 februarie de către studenţi şi susţinută ulterior de opoziţie.

Sâmbăta viitoare, "vom convoca o mare mobilizare naţională împotriva lipsurilor care afectează majoritatea" venezuelenilor, a anunţat pe contul său de Twitter Capriles, învins la limită de Maduro la alegerile prezidenţiale din aprilie.

La rândul său, deputatul de opoziţie Maria Corina Machado, din cadrul partidului Voinţa Populară al lui Leopoldo Lopez, încarcerat la 18 februarie pentru incitare la violenţă, a convocat pentru marţi marşuri în toată ţara pentru a cere plecarea de la putere a preşedintelui Maduro.

"Ne vom reuni pentru a aduce un omagiu tuturor victimelor represiunii brutale desfăşurate de acest regim dictatorial", a explicat Machado în faţa presei, în timp ce violenţele care au însoţit această manifestaţie au provocat deja 18 morţi şi peste 260 de răniţi.

Deputatul a precizat că un marş al tăcerii va începe la ora locală 10.00 în cartierul Las Mercedes din Caracas, unul dintre focarele contestării studenţeşti.

Luni, Machado s-a aflat în fruntea unui marş la care au participat 2.000 de persoane şi care a defilat până la sediul Organizaţiei Statelor Americane din acelaşi cartier, pentru a cere organizaţiei să ia poziţie în privinţa situaţiei din Venezuela.

Studenţii susţinuţi de opoziţie protestează faţă de costurile mari de trai, lipsurile şi insecuritatea din ţară. Principala ţintă a mişcării, Nicolas Maduro, a lansat săptămâna trecută un dialog naţional, dar liderii mişcării şi principalii opozanţi au anunţat că refuză să participe la ceea ce au calificat drept "mascaradă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici