Opoziţia olandeză cere explicaţii în legătură cu tergiversarea acreditării ambasadorului în România

Partidul Laburist din Olanda, aflat în opoziţie, a cerut Ministerului olandez de Externe explicaţii în legătură cu amânarea acreditării ambasadorului olandez la Bucureşti, în contextul în care cercurile diplomatice cred că România blochează acreditarea pe fondul disensiunilor privind Schengen.

380 afișări
Imaginea articolului Opoziţia olandeză cere explicaţii în legătură cu tergiversarea acreditării ambasadorului în România

Opoziţia olandeză cere explicaţii în legătură cu tergiversarea acreditării ambasadorului în România

Noul ambasador olandez numit în România, Matthijs van Bonzel, aşteaptă de câteva luni să prezinte documentele de acreditare preşedintelui Traian Băsescu, iar, conform postului Radio Netherlands, şeful statului român nu a găsit timp să îl primească pe diplomatul olandez.

Partidul Laburist, aflat în opoziţie, i-a cerut, luni, explicaţii în legătură cu această situaţie adjunctului ministrului olandez de Externe, Ben Knapen.

De asemenea, conform postului de radio citat, preşedintele Camerei de Comerţ româno-olandeze din Bucureşti a discutat despre această problemă cu politicienii olandezi.

Diplomaţii speculează că atitudinea Bucureştiului este legată de refuzul Olandei de a accepta aderarea României la Schengen.

Guvernul de la Haga argumentează că România şi Bulgaria încă nu sunt pregătite să adere la Schengen pentru că nu ar combate eficient corupţia şi infracţionalitatea organizată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici