Oppenheimer sau Barbie? Inteligenţa Artificială îţi spune la care film merită să te duci

Oppenheimer si Barbie: două filme care explorează identitatea şi consecinţele alegerilor

592 afișări
Imaginea articolului Oppenheimer sau Barbie? Inteligenţa Artificială îţi spune la care film merită să te duci

Sursa Foto - Facebook

În vara anului 2023, două filme foarte diferite vor încerca să capteze atenţia publicului: Oppenheimer, un thriller biografic despre fizicianul care a creat bomba atomică, şi Barbie, o comedie fantastică despre păpuşa care îşi caută sensul vieţii.

Ce au în comun aceste două filme, în afară de data lansării (21 iulie 2023)? 

Ambele filme se ocupă de teme profunde precum identitatea, responsabilitatea şi destinul, crede Bing AI.

Oppenheimer, regizat de Christopher Nolan, este bazat pe biografia American Prometheus de Kai Bird şi Martin J. Sherwin, şi îl are în rolul principal pe Cillian Murphy ca J. Robert Oppenheimer, fizicianul teoretic care a fost pivotal în dezvoltarea primelor arme nucleare ca parte a Proiectului Manhattan, şi care a inaugurat astfel Era Atomică.

Filmul urmăreşte viaţa lui Oppenheimer de la studenţia sa în Germania, unde a fost fascinat de fizica cuantică, până la implicarea sa în testarea bombei atomice la Los Alamos şi consecinţele morale şi politice ale acestei invenţii. 

Filmul explorează dilemele etice şi psihologice ale lui Oppenheimer, care a fost supranumit „tatăl bombei atomice”, dar care a regretat mai târziu rolul său în crearea unei arme de distrugere în masă. Filmul este filmat într-o combinaţie de IMAX 65mm şi 65mm film de mare format - inclusiv, pentru prima dată, secţiuni în IMAX alb-negru fotografie analogică. Ca şi în lucrările sale anterioare, Nolan a utilizat efecte practice extinse şi imagini generate pe calculator minime.

Barbie,  regizat de Greta Gerwig, este scris de Gerwig împreună cu Noah Baumbach. şi este bazat pe păpuşile Barbie de la Mattel. Este primul film live-action Barbie după numeroase filme animate direct-pe-video şi streaming televiziune.

Filmul o are în rolul principal pe Margot Robbie ca Barbie şi pe Ryan Gosling ca Ken, care pornesc într-o călătorie de descoperire de sine după expulzarea lor din Barbieland.

În Barbieland, toate femeile sunt încrezătoare, autosuficiente şi de succes, iar bărbaţii se ocupă doar de activităţi recreative la plajă. Barbie suferă o criză care o face să se întrebe despre lumea ei şi existenţa ei.

Ea pleacă din Barbieland împreună cu Ken şi intră în lumea reală, unde se confruntă cu provocările şi frumuseţile vieţii. Filmul este o satiră socială şi o poveste de emancipare feminină, care foloseşte umorul şi fantezia pentru a sublinia importanţa diversităţii, autenticităţii şi compasiunii.

Oppenheimer şi Barbie sunt două filme care arată că nu există un singur mod de a fi cineva sau de a face ceva. Fiecare personaj trebuie să îşi găsească propria cale şi să îşi asume responsabilitatea pentru alegerile sale. Fiecare film oferă o perspectivă diferită asupra lumii şi a istoriei, dar ambele filme invită spectatorii să reflecteze asupra propriei lor identităţi şi a impactului pe care îl au asupra celorlalţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici