Opt ani de la atentatele din 11 septembrie din New York - VIDEO, GALERIE FOTO

Barack Obama, care a comemorat pentru prima dată, în calitate de preşedinte, atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, a ţinut vineri un moment de reculegere la Casa Albă, la ora 08.46, (15.46, ora României), momentul în care primul avion deturnat a lovit World Trade Center.

149 afișări
Imaginea articolului Opt ani de la atentatele din 11 septembrie din New York - VIDEO, GALERIE FOTO

Opt ani de la atentatele din 11 septembrie din New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

După ce un puşcaş marin, în ţinută de paradă, a sunat un clopot de trei ori, Obama, în ţinută sobră, şi soţia sa Michelle, purtând o rochie neagră, şi-au plecat capul şi au ţinut un moment de reculegere, înconjuraţi de aproximativ 150 de membri din cadrul administraţiei.

La final, Obama şi-a îndreptat fruntea şi şi-a pus mâna pe piept, în momentul în care s-au auzit sirenele în cinstea victimelor.

Ploaia torenţială care cădea vineri deasupra Washingtonului s-a oprit, timp de doar câteva momente, după care Obama şi soţia sa au apărut pe peluza Casei Albe.

Aceasta este prima dată când Barack Obama, care în 2001 era senator al statului Illinois (nord), conduce ceremonia de doliu în memoria celor aproximativ 3.000 de persoane ucise în urma celui mai grav atentat terorist care a fost vreodată comis pe teritoriul american.

În momentul în care a auzit primele informaţii asupra acestor evenimente, care urmau să schimbe cursul istoriei americane şi pe cel al preşedinţiei predecesorului său, George W. Bush, Barack Obama era în automobil, la Springfield, şi se îndrepta către o şedinţă a Parlamentului local, care avea loc în acea zi la Chicago.

Acesta si-a petrecut dupa-amiaza la biroul sau, unde a privit imagini de la locul tragediei.

Obama nu s-a deplasat vineri la New York, unde l-a delegat, în schimb, pe vicepreşedintele Joe Biden.

Preşedintele a mers, însă, la Pentagon, lângă Washington, la locul dedicat memoriei celor 184 de victime în urma prăbuşirii avionului Boeing aparţinând companiei American Airlines, inaugurat anul trecut de George W. Bush.

Obama, împreună cu secretarul Apărării, Robert Gates, urma să depună o jerbă de flori şi să ia cuvântul. El urma, totodată, să se întâlnească cu apropiaţi ai victimelor.

În cadrul ceremoniei de vineri, dedicate celei de a opta comemorări a atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001, preşedintele american şi-a luat angajamentul ca Statele Unite să nu slăbească niciodată lupta lor împotriva organizaţiei teroriste al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici