Opt dintre activiştii pro-palestinieni arestaţi la bordul vaporului Estelle urmează să fie expulzaţi

Israelul se pregătea duminică să îi expulzeze pe opt dintre cei 30 de activişti propalestinieni arestaţi cu o zi înainte, după ce marina israeliană a preluat controlul asupra goeletei Estelle, o navă finlandeză care intenţiona să forţeze embargoul maritim impus Fâşiei Gaza.

122 afișări
Imaginea articolului Opt dintre activiştii pro-palestinieni arestaţi la bordul vaporului Estelle urmează să fie expulzaţi

Opt dintre activiştii pro-palestinieni arestaţi la bordul vaporului Estelle urmează să fie expulzaţi

"Opt militanţi dintre cei 30 arestaţi la bordul vaporului, sunt pe punctul să fie expulzaţi şi au semnat documente în acest sens", a declarat pentru AFP Sabine Haddad, o purtătoare de cuvânt a Serviciilor de Migrare din cadrul Ministerului israelian de Interne.

"Între aceşti activişti se află cinci greci, doi spanioli şi un italian", a adăugat ea, fără să ofere alte precizări.

În total, 30 de persoane au fost arestate la bordul goeletei Estelle, dintre care trei sunt cetăţeni israelieni, iar 27 sunt străini. Trei femei se află printre străini, a mai declarat Haddad.

Ea a precizat că cei 19 străini deţinuţi, în continuare, au fost incarceraţi "pentru 72 de ore" la Închisoarea Guvion din Ramala, lângă Tel Aviv, până când un judecător se va pronunţa cu privire la expulzarea lor.

Cinci membri ai Parlamentului European (PE) se aflau la bordul goeletei, şi anume Sixto Iglesias (Spania), Sven Britton (Suedia), Aksel Hagen (Norvegia), Vangelis Diamandopoulos şi Dimitris Kodelas (Grecia), dar şi un fost deputat canadian, Jim Manly.

Cei trei cetăţeni israelieni urmau să fie interogaţi de către poliţie.

Goeleta Estelle a sosit sâmbătă seara în portul Ashdod, după ce a fost abordată sâmbătă dimineaţa de către marina israeliană în apele internaţionale, în largul Fâşiei Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici