Oraşul declarat „cameră de gazat”. Cinci milioane de măşti, distribuite copiilor

Cinci milioane de măşti vor fi distribuite şcolilor din New Delhi, capitala Indiei, după ce aerul a devenit atât de toxic încât autorităţile au declarat stare de urgenţă medicală publică, notează BBC.

3091 afișări
Imaginea articolului Oraşul declarat „cameră de gazat”. Cinci milioane de măşti, distribuite copiilor

Oraşul declarat 'cameră de gazat'. Cinci milioane de măşti, distribuite copiilor

Curtea Supremă a impus o serie de restricţii, situaţia fiind de-a dreptul îngrijorătoare în New Delhi. Astfel, autorităţile au interzis toate lucrările din constructii, precum şi utilizarea artificiilor pentru o săptămână. Inclusiv şcolile au fost închise cel puţin până saptamana viitoare şi s-a recomandat utilizarea măştilor cât mai des posibil.

Aerul din New Delhi a devenit atât de toxic, încât primarul Arvind Kejriwal a caracterizat oraşul drept o "cameră de gazat".

 

Unul dintre principalii factori pentru care aerul este atât de poluat este faptul că în fiecare noiembrie şi decembrie peste două milioane de fermieri din regiunile înconjurătoare dau foc la aproximativ 23 de milioane de tone de recolte uscate. Flăcările ajungând pe o suprafaţă de 80.000 de kilometri pătraţi. Un alt factor îl reprezintă fumul de la artificiile festivalului hindus, "Diwali", de aici şi interdicţia de utilizare a artificiilor.

La toate acestea se adaugă poluarea din sursele obişnuite: construcţii, activitate industrială şi maşini. Cea mai mare parte a smogului ar proveni, însă, de la incendii.

În aer ajung numeroase particule de dioxid de carbon, dioxid de azot şi dioxid de sulf.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici