Orban aruncă în aer liniştea continentului: Europa este deja implicată în războiul din Ucraina

Premierul Ungariei agită lucrurile în tabăra susţinătorilor Ucrainei, afişând o teorie îmbrăţişată de Rusia.

4860 afișări
Imaginea articolului Orban aruncă în aer liniştea continentului: Europa este deja implicată în războiul din Ucraina

Orban aruncă în aer liniştea continentului: Europa este deja implicată în războiul din Ucraina

Europa este deja, indirect, implicată în conflictul din Ucraina, este principalul mesaj conţinut în mesajul anual către naţiune al premierului ungar Viktor Orbán, care a avertizat despre „riscul constant de alunecare în conflict”.

„Dacă unii membri NATO doresc să desfăşoare acte de război în afara teritoriilor statelor membre, trebuie să facă acest lucru în afara NATO”, a spus premierul, adăugând că „dacă furnizaţi arme şi informaţii satelitare necesare pentru operaţiuni militare, dacă antrenezi soldaţii uneia dintre părţile în război, dacă finanţezi întreaga maşinărie a statului şi dai sancţiuni, atunci, orice ai spune, eşti în război, deocamdată un război indirect”.

„Ungaria este singura ţară pentru pace”

„Ungaria este singura ţară care este pentru pace, restul UE alimentează războiul. Acesta nu este războiul nostru, trebuie să stăm în afara lui, îndemnăm la o încetare imediată a focului, Rusia este un partener important pentru energie, trebuie să dialogăm, să menţinem relaţiile cu Moscova”, este de părere liderul de la Budapesta.

Occidentul ar fi putut „garanta că Ucraina nu va fost admisă în NATO”, dar a făcut invers, a explicat Orban, subliniind că soluţia ideală ar fi fost să se facă precum „în 2014, cu Angela Merkel, când Rusia a atacat Ucraina şi a anexat Crimeea”.

„În câteva săptămâni, tancurile Leopard vor defila prin teritoriul ucrainean spre est, spre graniţa cu Rusia”, a spus premierul, care a revenit apoi şi a atacat sancţiunile UE împotriva Moscovei.

„Sancţiunile sunt armele politicii de război de la Bruxelles”, a cuvântat Orban, punând la îndoială eficacitatea lor: „Sancţiunile au vizat Rusia, dar au lovit Europa”, fără, totuşi, să pună capăt războiului.

„A trecut un an” de când au fost lansate primele măsuri restrictive împotriva Moscovei şi „nu se apropie sfârşitul războiului, ci dimpotrivă se îndepărtează”, a conchis premierul, subliniind că singurul război pe care ar trebui să îl ducă Bruxelles-ul este „împotriva inflaţiei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici