Ordine de evacuare au fost emise pentru mii de oameni din Australia, din cauza ploilor torenţiale

  • Autorităţile au emis ordine de evacuare în New South Wales, Australia, zonă lovită de ploi puternice care au provocat inundaţii soldate cu victime.
  • Oraşele din New South Wales şi Queensland încă îşi revin după inundaţiile devastatatoare de la începutul lunii, care au ucis 21 de oameni.
223 afișări
Imaginea articolului Ordine de evacuare au fost emise pentru mii de oameni din Australia, din cauza ploilor torenţiale

Ordine de evacuare au fost emise pentru mii de oameni din Australia, din cauza ploilor torenţiale

Ploile torenţiale afectează puternic estul Australiei. Noi ordine de evacuare pentru mii de locuitori afectaţi de inundaţii au fost emise pentru a doua oară în această lună. Autorităţile avertizează că vremea severă va persista probabil în următoarele 24 de ore.

Bilanţul victimelor ultimelor inundaţii a crescut la două persoane, un bărbat fiind găsit mort în statul Queensland după ce maşina sa a rămas blocată în ape, anunţă Reuters.

Mai multe oraşe din nordul statului New South Wales şi din sud-estul statului Queensland încă îndepărtează tonele de moloz, după ce inundaţiile devastatoare de la începutul lunii martie au ucis cel puţin 21 de persoane şi au măturat sute de ferme, case şi animale.

Multe clădiri inundate în urmă cu o lună în unele dintre cele mai afectate regiuni sunt aşteptate să fie inundate din nou, a declarat ministrul Serviciilor de Urgenţă din New South Wales, Stephanie Cooke.

Meteorologii au avertizat marţi asupra unor inundaţii puternice care ar putea pune în pericol vieţile oamenilor de-a lungul coastei nordice a New South Wales, pe o distanţă de peste 500 km.

Odată cu creşterea nivelului râurilor, locuitorii din oraşul Lismore din nordul New South Wales, unul dintre cele mai afectate de inundaţiile record de acum o lună, au primit ordin de evacuare până marţi după-amiază.

Aproximativ 3.300 de militari vor rămâne în regiunile afectate de inundaţii pentru a ajuta la evacuarea locuitorilor, a declarat Departamentul Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici