Organele unei românce decedată în Sicilia salvează vieţile a trei italieni

Organele unei românce care a murit în Sicilia au fost donate pentru salvarea vieţilor a trei italieni.

6 afișări
Imaginea articolului Organele unei românce decedată în Sicilia salvează vieţile a trei italieni

Organele unei românce decedată în Sicilia salvează vieţile a trei italieni

Decizia donării organelor a fost luată de soţul femeii, iar operaţia de prelevare a avut loc în spitalul din oraşul Ragusa, situat în Insula Sicilia, relatează Gazzetta del Mezzogiorno în ediţia electronică.

Românca Lidia Racu, în vârstă de 38 de ani, a murit după ce a înghiţit din greşeală alcool metilic. Cu acordul soţului, ficatul femeii şi cei doi rinichi vor ajunge la trei pacienţi din Italia aflaţi pe liste de aşteptare pentru transplanturi.

Aceasta este a treia donaţie de organe efectuată în doar câteva luni de la imigranţi români la italieni.

Femeia şi soţul acesteia, care au trei copii în România, lucrau în agricultură în sudul Siciliei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici