Organismul de supraveghere nucleară al ONU va organiza o reuniune de urgenţă privind situaţia din Ucraina

Consiliul guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, organismul de supraveghere nucleară al ONU, va avea miercuri o reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Ucraina, au declarat duminică diplomaţi, citaţi de Reuters.

7552 afișări
Imaginea articolului Organismul de supraveghere nucleară al ONU va organiza o reuniune de urgenţă privind situaţia din Ucraina

FOTO AIEA

Un diplomat a declarat pentru Reuters că punctul de pe ordinea de zi va fi "implicaţiile în materie de siguranţă, securitate şi garanţii ale situaţiei din Ucraina".

Un altul a spus că reuniunea a fost convocată de Canada şi Polonia, care sunt membre ale consiliului format din 35 de naţiuni, la cererea Ucrainei, care nu face parte din consiliu.

Directorul general al AIEA, Mariano Grossi, a declarat sâmbătă că este foarte îngrijorat de situaţia din Ucraina şi a cerut tuturor părţilor să se abţină de la acţiuni care ar putea pune în pericol securitatea materialelor şi instalaţiilor nucleare.

CITEŞTE ŞI: Războiul din Ucraina intră în a patra zi. Nova Kakhovka este sub controlul ruşilor. Harkovul este „curăţat de inamici”. Rusia acordă un termen limită privind negocierile din Belarus LIVE UPDATE 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici