Organizaţia islamistă Hamas îl avertizează pe Donald Trump să nu mute ambasada SUA la Ierusalim

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a avertizat marţi Administraţia Donald Trump să nu mute ambasada americană în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

1238 afișări
Imaginea articolului Organizaţia islamistă Hamas îl avertizează pe Donald Trump să nu mute ambasada SUA la Ierusalim

Organizaţia islamistă Hamas îl avertizează pe Donald Trump să nu mute ambasada SUA la Ierusalim (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Mutarea ambasadei SUA la Ierusalim ar deschide "un nou capitol al conflictului", "aruncând gaz pe foc", a transmis mişcarea Hamas, potrivit site-ului agenţiei Associated Press.

În sudul Fâşiei Gaza au fost organizate în ultimele zile proteste faţă de planul mutării ambasadei americane.

Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a semnalat intenţia de a muta ambasada americană în Israel de la Tel Aviv în Ierusalim, în pofida obiecţiilor Autorităţii Palestiniene, care vrea ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului stat palestinian, şi ale comunităţii internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici