Organizaţia islamistă palestiniană Hamas revendică atentatul antiisraelian de la Ierusalim

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat, joi, atentatul comis luni în oraşul Ierusalim, soldat cu 20 de răniţi, informează presa israeliană.

485 afișări
Imaginea articolului Organizaţia islamistă palestiniană Hamas revendică atentatul antiisraelian de la Ierusalim

Organizaţia islamistă palestiniană Hamas revendică atentatul antiisraelian de la Ierusalim

Gruparea fundamentalistă care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza l-a elogiat pe autorul atentatului, Abdel Hamid Abu Srour, un militant în vârstă de 19 ani care a murit miercuri în urma rănilor suferite.

Autorul atentatului locuia în tabăra de refugiaţi palestinieni Aida, situată în apropierea oraşului Betleem, în Cisiordania.

Douăzeci de persoane au fost rănite în atacul terorist comis luni după-amiază în sudul oraşului Ierusalim. O explozie a avut loc la bordul unui autobuz de transport în comun, pe Bulevardul Hebron din Ierusalim, la periferia sudică a oraşului împărţit între Israel şi Autoritatea Palestiniană.

Atentatul a avut loc la bordul unui autobuz al liniei 12, în zona Moshe Baram, în partea israeliană a oraşului. Vehiculul de transport în comun circula din cartierul Talpiotul de Est (Armon HaNatziv) spre Muntele Herzl. Ca rezultat al exploziei, un alt autobuz şi un autoturism au luat foc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici