Organizaţia Médecins sans frontières va începe să efectueze în Africa de Vest primele teste a trei tratamente clinice pentru Ebola

Organizaţia Médecins sans frontières (MSF) a anunţat joi că va începe de luna viitoare primele teste a trei tratamente clinice pentru febra hemoragică, în trei dintre centrele sale din Guineea şi Liberia.

70 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Médecins sans frontières va începe să efectueze în Africa de Vest primele teste a trei tratamente clinice pentru Ebola

Organizaţia Médecins sans frontières va începe să efectueze în Africa de Vest primele teste a trei tratamente clinice pentru Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În lipsa unui tratament specific pentru această epidemie care afectează mai multe ţări din Africa de Vest, testele au scopul să încerce să găsească o terapie eficientă, a precizat ONG-ul într-un comunicat.

"Este un parteneriat internaţional fără precedent care reprezintă o speranţă ca bolnavii să primească, în sfârşit, un tratament adevărat pentru o boală care îi ucide în prezent pe 50-80% dintre cei infectaţi", a subliniat doctor Annick Antierens, care coordonează testele MSF.

Cele trei teste urmează să aibă loc după cum urmează: sub autoritatea Universităţii Oxford, cu medicamentul antiviral brincidofovir, la Centrul ELWA 3 de la Monrovia, capitala Liberiei; sub autoritatea Institutului francez pentru sănătate şi cercetare medicală INSERM, cu medicamentul antiviral favipiravir, la Guéckédou, în Guineea, şi a Institutului pentru medicină tropicală de la Antwerpen în cazul unei terapii pe bază de sânge şi plasmă provenind de la convalescenţi la Conakry, capitala Guineei.

Organizaţa Mondială a Sănătăţii (OMS) este asociată acestor teste. În ultimul bilanţ, pe care l-a prezentat miercuri, a anunţat 5.160 de decese din 14.098 de cazuri.

"În calitate de unul dintre principalii operatori de îngrijiri angajaţi în Africa de Vest, MSF participă la aceste teste clinice accelerate pentru a le oferi celor contaminaţi o şansă mai mare să supravieţuiască", a declarat dr Antierens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici