Organizaţia media rusă RT neagă acuzaţiile privind folosirea de reclame pe Twitter cu scopul influenţării alegerilor din SUA

Organizaţia RT, anterior cunoscută drept Russia Today, a negat acuzaţiile privind folosirea de reclame pe Twitter cu scopul influenţării alegerilor din SUA, potrivit site-ului postului France 24.

179 afișări
Imaginea articolului Organizaţia media rusă RT neagă acuzaţiile privind folosirea de reclame pe Twitter cu scopul influenţării alegerilor din SUA

Organizaţia media rusă RT neagă acuzaţiile privind folosirea de reclame pe Twitter cu scopul influenţării alegerilor din SUA

Printr-un comunicat emis vineri, organizaţia rusă RT, acuzată de Washington că ar fi încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016, a respins în mod sarcastic ideea că cele aproape 2.000 de mesaje postate pe Twitter în 2016 ar fi cu ceva diferite de ceea ce fac alte instituţii media.

"Twitter a dezvăluit nişte informaţii oribile în Congres. Că am cheltuit bani pe campaniile noastre publicitare, la fel ca orice altă organizaţie media din lume", se afirmă în comunicat.

"Acest lucru ne forţează să mergem cu un pas mai departe şi să mărturisim că de asemenea am cheltuit bani pentru reclame la aeroporturi, în taxiuri, pe panouri publicitare, internet, la TV şi radio. Chiar şi CNN a difuzat reclamele noastre. Cumva nu ne-a trecut prin cap că, într-o democraţie dezvoltată, publicitatea media regulată poate fi considerată o activitate suspicioasă ori dăunătoare", a completat RT.

Joi, compania care administrează reţeaua de socializare Twitter a prezentat investigatorilor din Congresul SUA date privind reclame ale Russia Today, grup media suspectat că ar fi dezinformat în timpul campaniei electorale din anul 2016.

Twitter a comunicat că Russia Today a cheltuit cel puţin 274.000 de dolari pentru 1.823 de mesaje publicitare sau promoţionale care "în mod categoric ori potenţial au vizat piaţa americană".

În luna ianuarie, într-un raport al serviciilor de informaţii americane, RT era catalogată drept "principala organizaţie de propagandă internaţională a Kremlinului".

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici